Wat is Square?

Wat is Square?

Square is een uniek interkerkelijk tienerevenement tijdens het Hemelvaartsweekend in het noorden van Nederland. Met hoogstaande activiteiten (sport & action) en diepgaande ontmoetingen (meetings met professionele band en goede sprekers) is Square een te gek weekend dat je niet mag missen! Voor jongeren is Square een trainingsplek om te groeien in leiderschap. 

In kleine groepen

Tijdens het weekend wordt je ingedeeld in een kleine groep waarmee je het hele weekend samen optrekt. Er zijn Discover groepen (12-14 jaar) en Explore groepen (15-17 jaar). Je kunt tijdens het aanmelden aangeven of je in een gemengde groep wilt of in een groep met alleen jongens/meiden. Iedere groep van ongeveer 10 personen heeft 2 leiders. Natuurlijk mag je bij je opgave melden bij wie je in de groep wilt zodat je in ieder geval iemand kent. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten indelen in een groep waar je nog niemand kent zodat je nieuwe mensen leert kennen!

Locatie & datum

Square 2024 wordt georganiseerd van 9 t/m 12 mei. Net als vorig jaar vindt Square plaats op enkele weilanden in Wijnjewoude (Ald Duerswald 4). Hier wordt een festival terrein opgebouwd met grote tenten. Er is kampeerplek voor alle tieners en medewerkers. Voor deelnemers start het weekend op de vrijdagochtend van het hemelvaartsweekend. Medewerkers worden op de donderdagmiddag (Hemelvaartsdag) al verwacht.

Wat wil Square bereiken?

De visie van Square vertaalt zich in vijf kerndoelen.

Tieners en jongeren leren Jezus (beter) kennen tijdens onder andere de Meetings, de In-team-momenten en door persoonlijk gebed.

Tieners en jongeren beleven samen een hoogstaand programma onder andere door middel van sport en spel, workshops en The Box.

Tieners en jongeren ontvangen troost, herstel en genezing onder andere door persoonlijke gesprekken en persoonlijk gebed.
Tieners en jongeren worden aangemoedigd en geholpen om dat wat ze hebben ontvangen ook weer uit te delen aan anderen.
(Jonge) leiders worden getraind en gecoacht in leiderschap tijdens onder andere de voorbereidingsdag voor alle medewerkers.
Square is een super gezellig weekend. Je trekt veel met je vrienden op, maar leert ook allemaal nieuwe mensen kennen. De spellen zijn echt geweldig. Het gevoel dat je samen God kan aanbidden en mag groeien in je geloof maakt het weekend extra speciaal”

Wat kun je verwachten?

Openingsspel

Ieder jaar starten we Square met een groots en spetterend openingsspel! Een colorrun, of een mega-zeepbaan, met stormbanen of een enorm schuimbad. In de afgelopen jaren is het allemaal voorbij gekomen.

Meetings

Voor veel deelnemers zijn de meetings het hoogtepunt van Square. Met veel enthousiasme wordt er gezongen, gedanst en geluisterd naar de boodschap uit de bijbel die door een gepassioneerde spreker wordt gebracht.

Workshops

Tijdens Square worden er diverse workshops aangeboden. Er is elk jaar veel keuze en variatie in deze activiteiten. Kort voordat Square begint ontvang je een mail waar in je gevraagd wordt aan welke workshops je wilt meedoen.

Prayer

Gedurende het weekend is er een team dat 24 uur per dag bidt voor Square. Daarnaast is er een Ministryteam aanwezig dat graag met jou wil bidden en waar je het weekend altijd terecht kunt met je gebedsverzoeken.

 

Teams

Een van de belangrijkste onderdelen van Square is het teambelang! Tijdens Square wordt je ingedeeld in een team van ongeveer 10 deelnemers en 2 begeleiders. Sport en spel, samen eten en Inteam-momenten zorgen er voor dat er vriendschappen ontstaan en dat je alles samen met deze (nieuwe) vrienden kunt beleven.

 

Sport & Action

Met de te gekke spellen en activiteiten wordt je tijdens het Sport & Action programma uitgedaagd om je grenzen te verleggen en leer je je team beter kennen.

Worship

Vaak zie je de professionele Squareband de worships verzorgen tijdens de meetings. De Square band speelt bekende liederen van onder andere Hillsong, Planetshakers en Chris Tomlin.

The Box

The Box wil je NIET missen tijdens het weekend. Het is dé place to be in de avonden! Vette muziek, chillen met vrienden, filmpje kijken of een lekker patatje eten… Het kan allemaal in The Box.

Kamperen

Tijdens het weekend slaap je in een zelf meegebrachte tent. Je mag met je eigen vrienden of vriendinnen in een tent slapen. Er is een apart meidenveld en jongensveld. Ook de medewerkers slapen in een eigen tent.