Wat is Square

Wat is Square?

Square is een uniek interkerkelijk tienerevenement tijdens het Hemelvaartsweekend in het noorden van Nederland. Met hoogstaande activiteiten (sport & action) en diepgaande ontmoetingen (meetings met professionele band en goede sprekers) is Square een te gek weekend dat je niet mag missen! Voor jongeren is Square een trainingsplek om te groeien in leiderschap. 

In kleine groepen

Tijdens het weekend wordt je ingedeeld in een kleine groep waarmee je het hele weekend samen optrekt. Er zijn Discover groepen (12-14 jaar) en Explore groepen (15-17 jaar). Je kunt tijdens het aanmelden aangeven of je in een gemengde groep wilt of in een groep met alleen jongens/meiden. Iedere groep van ongeveer 10 personen heeft 2 leiders. Natuurlijk mag je bij je opgave melden bij wie je in de groep wilt zodat je in ieder geval iemand kent. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten indelen in een groep waar je nog niemand kent zodat je nieuwe mensen leert kennen!

Locatie & datum

Square is op het terrein van het Fries Congrescentrum in Drachten (oprijlaan 6). Dit is een prachtige locatie waar iedereen met zijn eigen tent kan kamperen. We hebben een veld voor de jongens en een veld voor de meiden. Voor deelnemers start het weekend op de vrijdagochtend van het hemelvaartsweekend. Medewerkers worden op de donderdagmiddag (Hemelvaartsdag) al verwacht.

Wat kun je verwachten?

Openingsspel

Ieder jaar starten we Square met een groots en spetterend openingsspel!. Een colorrun, of een mega-zeepbaan, met stormbanen of een enorm schuimbad. In de afgelopen jaren is het allemaal voorbij gekomen.

Meetings

Voor veel deelnemers zijn de meetings het hoogtepunt van Square. Met veel enthousiasme wordt er gezongen, gedanst en geluisterd naar de boodschap uit de bijbel die door een gepassioneerde spreker wordt gebracht.

Workshops

Tijdens Square worden er diverse workshops aangeboden. Er is elk jaar veel keuze en variatie in deze activiteiten. Kort voordat Square begint ontvang je een mail waar in je gevraagd wordt aan welke workshops je wilt meedoen.

Prayer

Gedurende het weekend is er een team dat 24 uur per dag bidt voor Square. Daarnaast is er een Ministryteam aanwezig dat graag met jou wil bidden en waar je het weekend altijd terecht kunt met je gebedsverzoeken.

Teams

Een van de belangrijkste onderdelen van Square is het teambelang! Tijdens Square wordt je ingedeeld in een team van ongeveer 10 deelnemers en 2 begeleiders. Sport en spel, samen eten en Inteam-momenten zorgen er voor dat er vriendschappen ontstaan en dat je alles samen met deze (nieuwe) vrienden kunt beleven.

Sport & Action

Met de te gekke spellen en activiteiten wordt je tijdens het Sport & Action programma uitgedaagd om je grenzen te verleggen en leer je je team beter kennen.

Worship

Vaak zie je de professionele Square band de Worships verzorgen tijdens de meetings. De Square band speelt bekende liederen van onder andere Hilsong, Planetshakers en Chris Tomlin.

The Box

The Box wil je NIET missen tijdens het weekend. Het is dé place to be in de avonden! Vette muziek, chillen met vrienden, filmpje kijken of een lekker patatje eten… Het kan allemaal in The Box.

Kamperen

Tijdens het weekend slaap je in een zelf meegebrachte tent. Je mag met je eigen vrienden of vriendinnen in een tent slapen. Er is een apart meidenveld en jongensveld. Ook de medewerkers slapen in een zelf meegebrachte /eigen tent.